Excursió a la Serra de Tramuntana. La Serra Patrimoni de la Humanitat. Quadern per a l’educació secundària. Consell de Mallorca. Palma

La serra de Tramuntana, la nostra Serra, és un dels espais més valuosos que tenim a Mallorca. La naturalesa particular, les muntanyes, i també les marjades, les possessions i els camins que la conformen s’han mantingut pràcticament inalterats des de fa molts de segles, de manera que s’han convertit en un paisatge i un patrimoni que és de tots. Per això, els que ara podem gaudir d’aquest patrimoni sentim la necessitat de tenir-ne cura, com varen tenir-ne els nostres avantpassats, i mantenir-lo per a les generacions properes.

Des del Consell de Mallorca, coneixedors d’aquesta riquesa que tenim, ens hem decidit a demanar que la serra de Tramuntana sigui reconeguda patrimoni de la humanitat per la UNESCO. I ho hem fet per molts de motius: perquè sabem que és un patrimoni excepcional, perquè pensam que així es podrà conservar molt millor, i perquè pensam també que d’aquesta manera serà més fàcil trobar recursos per ajudar a mantenir-la i preservar-la. Però de tots aquests motius, molt importants, n’hi ha un que és el principal: perquè pensam que, si la Serra és reconeguda a nivell internacional, ajudarem que sigui més coneguda dels mateixos mallorquins, i per tant, amb aquest coneixement, contribuirem, encara més, a preservar-la.

Les escoles i el món educatiu són, sens dubte, el lloc on aquesta tasca de coneixement es du a terme de manera més important. Per això, us volem fer arribar aquests materials didàctics, perquè puguin servir a l’hora d’explicar el patrimoni que tenim a la Serra i que així, a través del coneixement, puguem fer estimar als infants i els joves tot el que la Serra representa per a Mallorca. Esperam, per això, que us siguin útils, i posam el Consell de Mallorca a la vostra disposició per ajudar-vos en tot el que necessiteu per dur endavant aquesta tasca.

Descarregar pdf