Formació

Seminari d’aprenentatge significatiu en la pràctica.

Aplicació pràctica de l’aprenentatge significatiu a l’aula. Millora el clima de l’aula, evita problemes disciplinaris, descarrega el treball docent i millora el rendiment acadèmic.

Destinat a: professorat en la pràctica docent de diferents matèries i nivells educatius. Coordinadors pedagògics de grups de professorat i orientadors/es.

Durada orientativa: set sessions de tres hores. Una sessió al mes. Una part de les sessions pot ser on-line.
Nombre màxim d’assistents: 70.

 Seminario 1 Seminario 2

Curs de mapes conceptuals.

Com fer mapes conceptuals ben construïts com a tècnica útil per a l’aprenentatge efectiu. Estratègies i recursos per aplicar els mapes conceptuals amb notables resultats.

Destinat a: professorat en la pràctica docent de diferents matèries i de tots els nivells educatius. Educadors/es dels serveis educatius (itineraris de natura, granges escola, museus i camps d’aprenentatge). Opositors com a tècnica d’estudi i aprenentatge. Psicòlegs, pedagogs i docents per a l’alumnat talentós i superdotat, persones amb síndrome de Down, dislèxia, TDH, síndrome d’Asperger, autisme, etc. Associacions de mares i pares.

Durada orientativa: 12 hores presencials.
Nombre màxim d’assistents: 25.

Curso de mapas conceptuales 1 Curso de mapas conceptuales 2

Conferència.

Presentació de l’aprenentatge significatiu a l’aula. Idees clau i recursos útils per a la pràctica docent. Resultats i pràctiques mitjançant exemples i casos, amb solucions il·lustrades i recursos didàctics diversificats.

Destinat a: professorat en la pràctica docent de diferents matèries i de tots els nivells educatius. Pedagogs, psicopedagogs, orientadors/es, inspectors/es. Administració educativa. Universitats. Estudiants universitaris de magisteri, psicologia i pedagogia.

Durada orientativa: una hora i mitja.

Conferencia

Presentació en congressos i jornades.

Comunicació de l’aprenentatge significatiu en la pràctica de l’aula. Actualització de la informació relacionada amb l’aprenentatge significatiu i els mapes conceptuals. Idees clau, recursos i estratègies útils per a la pràctica docent. Resultats, conclusions i pràctiques mitjançant exemples i casos amb solucions il·lustrades.

Destinat a: congressos d’educació. Jornades d’innovació educativa.

 

Congreso

Presentació en col·legis i instituts.

Idees i variables clau de l’aprenentatge significatiu amb exemples pràctics d’aula propers a la realitat del dia a dia del professorat.

Destinat a: professorat en la pràctica docent de diferents matèries i de tots els nivells educatius. Equips directius dels centres escolars. Coordinadors de grups de professorat i orientadors/es.

Durada: una sessió d’una hora i mitja. Aquesta sessió es pot dur a terme mitjançant videoconferència.

Colegios

Més informació: ballesterantoni@gmail.com